Inspektion

Igår var vi och visade Lucas var vi skulle bo. Han godkände området, och tyckte det var mysigt att det var så nära skogen. Jag fick också bevis för att jag har minnesförlust. Jag var helt säker på att det var en altan vi hade, men det är bara ett soldäck. Men å andra sidan, det är inte så svårt att köpa ett parasoll och sätta ut. Eller i värsta fall bygga till så det BLIR en altan. Om man får, men det borde man för det hade några andra gjort.

Såhär ser det i alla fall ut där man går in, jag har kapat bilden lite för familjen som bor där nu hade sina fula cyklar och annat skit där ute. Det är alltså ungefär lika brett som på bilden, det som jag kapat bort.

Fönstret ovanför dörren tillhör det som troligen blir kontor/gästrum. Den blåa delen som är närmast kameran är köket i vår lägenhet. Den högra dörren är en slags groventré som är som en lång gång, man hamnar under trappan om man går längst in. Bra när man har skitiga barn eller djur som ska in.

Jag tog kort på baksidan också men det blev alldeles prickigt för det var så fuktigt ute så det har jag raderat.

Däremot tog jag kort på Lucas som hittade en bra klättersten på baksidan där skogen är. Det tar ca en minut att ta sig till skogen från där vi ska bo. Det är inte så svårt att gissa om Lucas kommer vara ute mycket eller inte.

Och innan vi åkte så kom världens fetaste perserkatt och ville bli klappad, den var jättecool, svartbrun och vit med orange ögon. Svansen såg ut som en liten mask jämfört med kroppen. Men gosig var den. Undrar var Zita är. Nu har det gått nästan sex dagar :o(

 

Efter vår lilla sightseeingtripp kollade vi nere i hamnen på en liten julmarknad, men det var dyrt som bara den och inte alls mycket som var något att ha, så det blev inget nytt inköpt där. Däremot blev det en tomte i porslin för 40 kronor på Coop innan vi kom hem :o)

 

 


Rymling

Snart efterlyser jag Zita. Hon har varit borta i tre dagar nu, det är inte alls likt henne.
Skulle inte förvåna mig om någon snott henne eller om hon blivit överkörd :o(

Visserligen brukar hon mest vara i skogen här omkring, men det kan ju hända att hon gått iväg och sen blivit skrämd mot vägen eller något. Men då tycker jag att man borde sett henne, jag har gått på de vägar som finns runt området och har inte sett henne. Undrar var hon är. Lucas saknar henne, hon brukade ju sova med honom i sängen..
Vi får hoppas att hon kommer hem snart.

Kom hem nu, annars blir det ingen julklappsråtta!


Tomteträning och annat

Idag har vi handlat till Peters stora fasa :o)
Vi fick med oss hyacinter, en amaryllis och några julstjärnor hem, plus lite pepparkakor som ska dekoreras (här orkar vi inte baka så vi fuskar med färdiga hjärtan med hål i..) och hängas upp.
Dessutom lite mossa till adventsljusstaken, presenter till Lucas (vi köpte ett WII-spel med Cars och en tröja med Blixten Mc Queen på) och pepparkakskläder till dagisets luciafirande (som är den 11/12 kl 07.15 om någon är intresserad). Dessutom hittade jag världens minsta tomtedräkt och luva till Tim.

Vi har julpyntat litegrann, men det finns en del kvar att göra, vi fortsätter imorgon. Det blir skönt nästa år när vi har lite mer ytor att ställa alla tomtar på. I år är det trångt om saligheten, trots att vi plockar ner de prydnadssaker som redan står framme (vi har alltså börjat packa..).

Såhär ser det ut just nu:

 

Gardinomtagen sitter snett för att Lucas har varit och pillat på det vänstra ikväll och jag glömde rätta till det innan jag fotade. 

Mina älskade långluvetomtar bor i hallen..

Fruktskålen ska inte stå där, men det är fullt på bordet av en massa tomtar och annat som ska ställas fram.

Inga jättebra kort men man får en idé om hur det ser ut på ett ungefär åtminstone..

 

Tomten Tim då..

 

Tim i sin nya tomtedräkt. Luvan är något stor, men annars är den bra.

Han ville inte vara vaken på mer än ett kort fastän vi försökte så vi får ta flera kort när han är piggare :o) Men visst var han söt i tomtedräkten?

 

Peter tyckte det var "förnedringskort", men jag tror att det är jättekul att ha när han blir större, hade velat ha liknande på Lucas, men jag hittade aldrig någon så liten tomtedräkt då..  Slutligen erkändes det förresten att det väl var ganska gulligt med tomtedräkten i alla fall. Där ser man, hehe.

 

Vi har också varit på den hittills längsta promenaden, jag och Tim. Det var en massa plusgrader ute och strålande sol, utom i kanske 20 minuter, så mössan åkte på och av hela tiden eftersom det var väldigt varmt i vagnen när vi tittade i affärer. Här är vi nyss utkomna från Åhléns i affärshuset Paus. Han bara sov trots all musik och folk. Det blir många sovkort när han är så här liten har jag märkt. Väntar på att han ska blir lite större och piggare. Då blir det lite roligare foton med!

 


Var vi ska bo

Jag kollade lite på vår nya hyresvärds hemsida, eftersom de har uppdaterat lite. Förut var det inte särskilt givande att titta på områdenas egna sidor, men nu ser man faktiskt hur det ser ut, och informationen är också bättre. Här är en länk till sidan om området där vi ska bo.
Vad tycker ni, verkar det bra?

Skolkort eller dagiskort?

Ibland undrar jag hur gammal Lucas är.. inte tycker då jag att han har en femårings utseende på det här kortet som är hans dagiskort för i år..

Ber om ursäkt för bildkvalitén, att fota ett foto är aldrig smart men nu har ni fått ett hum om hur kortet blev..


Bara en liten hälsning!

Vi som är vakna när alla de andra sover, vi kan ju dela med oss av Tims första hälsning någonsin. Om det var tur eller skicklighet att jag fångade hans vinkning låter jag vara osagt, men han hälsar till er alla som läser här!

Kortet togs vid tvåtiden i natt, men jag kan tala om att han var inte det minsta trött då. Jag var, men jag fick ju inte sova, så då fotade vi lite i stället.



Hejhej!

Bara på skoj

Jag hade lite tråkigt och scrappade ett kort på Tim och Zita..

Han kan konsten att se frånvarande ut, Tim..


Kort på Tim!

Vi har lite nya kort på Tim, inte så bra kvalitét, men bättre än inga alls.. antar jag?

Tim tränar sig redan i datakunskap med pappa :o)

 

Det är ganska så skönt att bada trots allt...

 

Bröderna Bus och barnvaktskatten Zita.

 

Fler kommer när tillfälle ges!


Den där Lucas!

I Torsdags fick Lucas feber. I Fredags hade han över 40 grader i feber, och vi kämpade i två timmar med att ge honom Tamiflu som vi hade fått utskrivet i förebyggande syfte. Tydligen så hjälpte det, för på Lördag morgon så var febern borta, och lite typiskt kändes det att Peters pappa och sambo inte kom när han nu var frisk, men det är ju dumt att chansa.
Idag, Söndag, så har Lucas i alla fall fått besök av sin pappa Rickard och sin farmor Kaarina och faster Nina och kusinen Theres. Det var förskottsfirande av hans femårsdag på gång, eftersom det blir lite förhinder just när han fyller år den 2/12.

Vi fikade och hade trevligt, och Lucas fick några saker som fanns med på hans önskelista.
-Täcke och kudde (bra att ha extra och i många olika tjocklekar beroende på hur kallt det är, han har börjat bli lite frusen numera..)
-En affisch med traktorer på
-Godispåse
-"Rastlöshetsleksak" i form av en gubbe som man kan klämma och dra i och så ändrar den form. (Beroendeframkallande, kan jag säga!)
-Strumpor (alltid bra att ha, han sliter ut dem fort!)
-En leksaksbil
Och slutligen ett kort förstås.
Julklapparna följde också med och ställdes i förrådet, bland annat filmen Natt på Museet 2, så om någon tänkt köpa den, GÖR INTE DET!!

Tim fick lite tvål och hudlotion för bebisar samt en massa våtservetter och blöjor, det är vi glada för, sådant går alltid åt här just nu!

Här kommer ett kort på Lucas och Rickard:


På gång i helgen

Torsdag kväll och Lucas är sjuk. Nästan 40 graders feber har han. Ont i hela kroppen, snorig och allmänt grinig, men vem blir inte det när man inte mår bra å andra sidan.
Lite små hostningar kommer också, men inte så många, som tur är. Dagen har tillbringats i soffan. Han har spottat ut alvedon och vägrar ta någon supp i rumpan, så jag tänkte vänta tills han somnat med att trycka in en supp då, inte värt att bråka med honom eftersom febern ligger stadigt på 39,5. Just nu anstränger han sig lite, han spelar Mario Kart på Wii:n med Peter, men innan dess har han bara sett på tv.

Vi hoppas att han blir bättre fort, det har ju hänt förr att han haft feber en hel dag och sen försvann det dagen därpå bara sådär.

På lördag kommer Tims farfar hit och kollar på sitt barnbarn. Det första för hans del, såvitt jag vet. De sitter och åker ifrån västergötland, för att kolla på lillkillen.

På söndag kommer Lucas farmor och mostrar hit och gratulerar på femårsdagen i förskott, man får ju passa på när folk är lediga. Alternativet hade varit att de kom vid Lucia, och då känns det inte så kul eftersom vi då troligen har en mer eller mindre kartongfylld lägenhet, eftersom vi ska packa inför flytten i januari. (4/1 får vi nycklarna till radhuset och börjar flytta in.. dumma nyår att sabba vår inflyttningshelg!)

Så ser det ut med aktiviteter just nu. Vi ska dessutom åka till Vingåker och fira min och Lucas födelsedagar som flyter ihop lite eftersom det bara är tre dagar mellan dem. Eftersom de flesta bor där i krokarna så är det lättast för alla att fira hos mina föräldrar, och vi uppskattar den möjligheten med tanke på, åter igen, flyttförberedelserna. Vi har ju bara en trea just nu och lite ont om plats, så det skulle bli körigt att serva hela släkten med tårta och fika på den lilla ytan..
Vi åker förmodligen fredag den 4/12 och stannar till söndagen den 6/12.

Nu ska jag inte slösa mer tid vid datorn utan försöka fixa lite mat, det kan sjuklingen behöva.

Monster Jam avklarat

Igår var Lucas på Monster Jam i Globen. Det var populärt, och han kom hem med inte mindre än tre nya Monster Jam bilar och en t-shirt samt en vimpel. Han hade varit jättesnäll, och dessutom hållt sig hela dagen från att gå på toa, så nu vet vi att om man bara vill så kan man låta bli det där toabesöket... Fast jag tänker då inte chansa om han säger att han är nödig, men igår hade han visst vägrat att gå på toa för han trodde att han skulle förlora sin sittplats som jag förstod det. Stackars liten :o)

Jag skulle gärna vilja veta vem som tänker komma i helgen, eller hur många det är och vilken av dagarna i alla fall. Peters pappa funderar nämligen på att komma också, och vill ha besked när vi är "lediga".
Maila?!

Djurvän redan nu

Jag vet inte om det är våra djur som gillar barn, eller om det är Tim som redan gillar djur. Oavsett vilket så är det ju trevligt, eftersom alla andra i familjen gillar djur. Här är några (dåliga) kort som vi tagit med Peters mobilkamera idag... Håll tillgodo!



Lite gulligt är det när Zita vill vara nära honom hela tiden, och Nemo bryr sig numera inte alls om Tim, han slickar honom lite på huvudet eller var han nu kommer åt, så jag antar att "valpen" är godkänd vid det här laget.

Tims favoriter

Tim börjar få lite mer vakna stunder, vilket är kul. Tyvärr är han fortfarande inte den mest sociala av barn eftersom han är så liten, men det här gillar han (tror vi) i alla fall.




Sovdag

Det märks att Tim växer. Idag har han sovit både mer än vanligt på natten och dessutom så gott som hela dagen, med undantag för ät- och blöjpauser. Lite Animal Planet har det blivit också, men i övrigt.. Zzzzz..
Jag passade också på att sova ikapp lite, sover alltid bäst när ingen är hemma, så nu är jag själv piggare än på flera månader känns det som!

Hoppas att det fortsätter så, att han sover mycket och går upp i vikt mycket, för då kan man ju faktiskt hinna börja packa ner lite skräp, eller rättare sagt saker som inte används. Eller åtminstone rensa lite. Det är rätt otroligt hur mycket jox man samlar på sig. Det märks mer när man har lite trångt. Ska bli skönt att få ordentligt med utrymme!

Vilken familj..

Eftersom Tim är ny i familjen så finns inte så många kort på honom än, men några fler än det där webbiskortet finns ju..


Här är Tim på sjukhuset, ett dygn gammal med Lucas, som tyvärr inte var på fotohumör. Texten på kortet är "Gillar min lillebror..en annan dag."

Lucas sa så när jag frågade om han inte gillade att vara med på kort med lillebror, nämligen.

Något gladare min på Lucas när hela familjen samlats.

Tim är en vecka gammal här. Till och med Nemo fick vara med.

 


Dumlekakor och annat

Jag hade tänkt att göra Dumlekakor och ringde mamma om receptet, men hon hittade det inte. Men så hittade jag det på nätet, och för att inte glömma bort var jag hittade det-och väldigt många andra recept som verkar goda- så lägger jag en länk här.
Receptet på Dumlekakorna är detta:

200 g margarin
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
12 stycken Dumlekolor (original)
1 ask Noblesse (från rosa ask)
24 folieformar

Så gör du:
  • Blanda ihop margarin, strösocker, vetemjöl och bakpulver till en smidig deg.
  • Låt degen stå kallt i cirka 30 minuter.
  • Dela degen i 24 delar och rulla till runda bollar. Tryck ner en halv Dumlekola i varje degboll och lägg dem sedan i folieformarna.
  • Grädda mitt i ugnen i 200 grader i cirka 10 minuter.
  • Ta sedan ut kakorna ur ugnen och lägg på en bit Noblesse på varje boll, direkt innan de har kallnat. Chokladen ska smälta ut över kakan.
  • Ställ kakorna i kylen så att chokladen stelnar ordentligt.

  • De här kommer vara ett inslag på kommande kalas, ihop med kokoskakor (som Lucas gillar att baka) och lite annat gott. Varför? Jo för de är så enkla att göra!
    Än så länge har inte Lucas haft något regelrätt kalas, men när han fyller sex ska han få ett, för då tycker jag att han är stor nog att uppskatta det. Tyvärr så kommer vi inte ha ett i år eftersom vi flyttar snart och han bara gått på det här dagiset sedan i Augusti. Vi firar med släkten i år och inget mer.

    På rätt väg

    Idag har Tim varit på BVC och blivit mätt och vägd.
    Förut har han alltid gått ner i vikt, senast vägde han 3670 g. Nu hade det äntligen vänt, konstigt vore det annars när han äter som en liten häst, och idag vägde han 3890g.
    Det där med mat är något han gillar, och en portion ligger idag på omkring 60-100 ml jämfört med mellan 20 och 30 ml när han var nyfödd. Det ökar fort!

    Agrafferna ("häftklamrarna" som man sydde ihop mig med efter snittet) är också borttagna, det var skönt att bli av med dem. De kliade lite nämligen.

    Nu ska jag bara ta det lugnt och inte bära eller lyfta tungt på ett antal veckor, jag får vänja tillbaka mig succesivt och lagom till vår flytt så borde jag vara okej nog att bära t ex lite lättare möbler som tomma bokhyllor, bord och stolar osv. Vi får se, än så länge har det ju gått lindrigt. Hoppas det fortsätter så.

    Önskeliste-tillägg

    När vi flyttar får killarna varsitt rum. Så långt allt väl. Men jag skulle vilja göra de olika rummen lite mer personliga, de har nämligen inga bårder i något av rummen, vilket är lite trist.
    Jag hittade den här som jag tror att Lucas skulle gilla..
    Fem meter bård kostar 159 kronor här.
    Fördelen är att den inte behöver klistras fast utan den sätts upp med vatten precis som de wallies som han hade men som tyvärr gått sönder.

    Jag tror jag lägger till ett par såna 5-metersbårder till Lucas önskelista. Hint, hint :o)

    Hur vi ska bo, fast spegelvänt..

    Lovade min mamma att visa hur vi ska bo, tyvärr har de gjort en ritning som visar hur lägenheten ser ut SPEGELVÄNT, men man får ett hum om hur det är i alla fall.
    Kan ju säga att jag längtar till Januari, då vi äntligen slipper ha kompromisslösningar på allting från Tims säng till skötplatsen och barnvagnen. Då får vi till och med ett extra rum, datorerna ska vara där och så får vi väl investera i någon sorts bäddsoffa eller liknande så släkten kan hälsa på :o)

    Här är ritningen:


    Det blir dessutom en altan att sitta och fika på nästa sommar, det gillar vi! Och skogen bara några meter bort.. Ibland har man tur!

    Paket!

    Tims faster och farmor har varit snälla och skickat paket till honom.
    Faster skickade några bodysar som kom förra veckan,  och farmors paket kom idag och innehöll även det lite kläder i form av bodysar plus en tröja som är lite tjockare. Vissa av kläderna kommer det att ta ett tag innan han kan ha, men vi uppskattar det ändå. Kläder går alltid åt!
    Tack också för den söta kaninen och kortet som farmor skickade med, det var jättefint alltihop. Tim kommer att gilla att dra den stackars kaninen i öronen snart nog!!
    Här är några av sakerna som kommit ner i brevlådan, bilderna lånade från Polarn o Pyrets hemsida eftersom vår kamera inte är så medgörlig.


    En tjockare tröja från PoP

    En cool pyjamas från PoP

    En body med motorcyklar på från PoP

    Kaninen, även den från PoP


    Mormor har också bidragit med en del PoP-kläder, men jag hittar inte de kläder som hon köpt, inte heller någon bild på den söta bodyn från Lundmyr Of Sweden med texten Pytteliten på. Men en liten bild på ett par byxor som Tim fått av henne fanns i alla fall. Så här ser de ut:

    En stjärna i rumpan ;o)

     

    Jag är inte så mycket för att handla kläder, men det finns ju en del gulligt till barn, så jag visar lite av det vi fått, det är ju väldigt söta kläder. Vi har fått en massa andra kläder också, men jag vet inte var de är köpta tyvärr.

     




    En favorit

    Lucas har fått en favoritvideo. Jag är beredd att hålla med om att det är värt att kolla på. Här är den:

     


    Önskelista

    Lucas sitter allt som oftast vid TV:n och informerar oss om vad han vill ha i julklapp eller present. Han fyller ju år i December, så det är väl kanske dags att börja tänka på det, antar jag.

    Han önskar sig bland annat detta:
    • Rorri racerbil som kan svänga och prata.
    • Filmen Natt på Muséet 2 (som han gillade när vi såg den på bio)
    • Spel till WII: Cars 2
    • Biobiljetter till filmen UPP
    • Fluffigt täcke och kudde till sängen, plus ett överkast
    • Pysselböcker
    • Wallies med Bilar eller Musse Piggs Klubbhus
    • Blommor i fina krukor till hans rum
    Självklart är det alltid välkommet med godis, affischer, mattor, gardiner eller presentkort på t ex IKEA för att köpa bra förvaringsgrejor till nya rummet. En del måste ju flyttas in till Tim också, även om det inte är så mycket som behövs på direkten..



    Webbisen Tim

    När Tim var ett dygn gammal så la vi ut honom i Webbisautomaten som finns på Akademiska. Han fick tas om fyra gånger innan bilden blev hyfsat rak, men vi tog åtminstone om alls, vilket många uppenbarligen inte gjort, många av de andra på webbissidan låg halvt ur bild eller med en arm för ansiktet eller liknande.
    Här är bilden vi fick till:

    Tim född 091029 vägde 4010 g och var 51 cm lång.

    Det här är inte den första bilden på Tim, men den bästa som togs på sjukhuset åtminstone!

     


    Flyttdags igen

    Så är det då officiellt. Vi ska flytta snart igen.
    Första Juni flyttade vi in där vi bor nu, och första Januari flyttar vi igen, till andra sidan stan bara, men det innebär ändå en massa packande och en hel del rensande och röjande. För att inte tala om att det innebär en stor förändring för Lucas, som kommer att få byta dagis igen. Det är inte med glädje jag tar beslutet att flytta på honom igen, men å andra sidan så är det dagis han är på nu, inget höjdardagis. Det är mer av förvaring än dagis känns det som. Mest för att de har för lite personal, trist när barnen får lida för sånt!

    Det var inte så länge sedan det såg ut såhär, och nu är det snart dags igen alltså..



    Hur som helst, vi flyttar, och eftersom det är på andra sidan stan så är det inte aktuellt att han går kvar. Fördelen är att området vi flyttar till är ett av de bästa i stan, så förhoppningsvis så gäller detta även dagisets standard.

    Får inte glömma att ringa och säga upp dagisplatsen direkt kontraktet är påskrivet imorgon! Det ska bli kul att flytta i alla fall, även om det blir lite joxande med packning i juletider.. Man får ta det onda med det goda!


    Monster Jam

    Nästa helg händer det grejor! Då kommer morfar och mormor och hämtar Lucas så han ska få åka till Globen och kolla på Monster Jam. Det är en present i förskott, han fyller ju snart år lillskiten. Fem år blir han, det går undan!
    Nu har nedräkningen börjat, och det första man hör på morgonen är "hur många dagar är det till Monster Jam?"

    Söndag, Lucas. Bara fem dagar kvar. Sen blir det söndag!

    På söndag är det äntligen Monster Jam dags!!



    Fars Dag-firande

    Igår var det Fars Dag.
    Vi hade sedan tidigare bestämt att vi skulle åka till morföräldrarna och fira, och den alldeles nya pappan Peter fick en bok av Tim o Lucas. Den handlar om seriemördare, och är säkert rätt intressant om man gillar sånt.

    Lucas passade på att spela spel på mormors laptop, och Tim charmade morfar, som fick träffa honom för första gången. Mormor har ju redan varit och hälsat på, men då jobbade morfar så han kunde inte följa med.

    Lucas pappa bor ju en bit ifrån oss, så han fick ett SMS, men så mycket mer firar inte vi. Lite synd, men nu är det som det är. Lucas fick ju fira Fars Dag ändå, även om Peter inte är den BIOLOGISKA pappan. Han tar ju ändå hand om Lucas som sin egen, lika väl som han tar hand om Tim, så det är väl inte så mycket att dividera om..

    När vi kom hem igen så var det en sur katt som mötte oss i dörren. Zita hade velat gå ut under dagen.

    Hon som fick utegångsförbud..

     




    RSS 2.0
    RSS 2.0