Kort på Tim

Här är lite kort vi tog på Tim idag. (Inte mycket till sol, men det funkade ändå.)

 

 

 

Löv är INTRESSANTA saker :o)


Sjuk?

Lucas var jättehostig och rosslig i går kväll och i natt, så han får vara hemma idag när de har gymnastik på schemat. Men jag undrar hur sjuk han är egentligen.. han orkade i alla fall gå ut och bli fotad efter att ha tjatat om det. Här är bilderna (var bara ute några minuter eftersom hans kompisar slutar då vi gick ut..)

Med Chezzie var det mest gos, inte så mycket smajlande..

 

Ensam: lite mer smajl!

 

"Tänk fotomodell!" Sa jag inte, men det blev en sån blick, haha..


Nu ska vi gå ut lite med Tim också så fort solen kommer ur molnen..

Senaste nytt

Här har det INTE snöat. Lika glad för det är jag. Lucas håller på att bli lite förkyld, precis som jag. Peter är ledig den här och nästa vecka, sen är det övningar mer eller mindre hela tiden fram till Lucia när han tar jullov. (Om jag förstått saken rätt alltså.)
Tim håller på att få lite mera tänder, och vi väntar på besked om "rätt" dagmamma för honom framöver. Men först av allt ska han ju fylla år, och vi firar i Vingåker eftersom jag ändå ska dit och gå på Lucas farfars begravning, så det var ju lägligt.. på så vis kan åtminstone min del av släkten fira Tim så det blir avklarat.

Nu ska det bli lite annorlunda bilder. Eller ok, inte först.. djur är ju ett stående inslag här!

Kan ju inte låta bli att lägga upp den här bilden som jag tog på Chezzie idag..

 

Sen tog jag kort på Peter..

 

Och på Tim så klart!

 

Det här kortet har PETER tagit på Tim. Det var bara ett av MÅNGA som han tog idag.

Vi hade nämligen lite fotoskola. Tyvärr fanns inte så många att fota förutom mig

 

Jag bad honom för att jag ville lära mig att använda reflexer från solen på en reflekterande skärm. Det ger bättre bilder eftersom det ger lite jämnare skuggor och hud, och så får ögonen bra glans och gör bilden lite mer levande.

Först testade vi genom att Peter fick stå med skärmen och jag vinklade och vred och hade mig, sen bytte vi plats och han knäppte mer eller mindre bara :o) Teamwork. Men jag är ganska nöjd med bilderna, TROTS att jag själv är med på dem.


 

 

 

 

 

 


Lördag=riddag

Dags för ett dubbelpass ridning idag igen. Så här såg det ut när vi åkte till stallet idag:

Fint väder men frost.

 

På väg ner till bilen :o)


Först ut var Barney, en häst som inte är så mycket kompis med andra hästar, och som dessutom är rätt stark, men snäll om man är bestämd. Han är också ganska mycket större än Maniana och Sickla som Lucas haft tidigare. Men det gick bra ändå!

Lite bilder:

Barney. Han har nästan ingen lugg eller man, så han ser lite rolig ut!

 

Vi fick vänta lite i solen utanför stallet innan det var dags att gå in i ridhuset.

 

Lucas & Barney

 

Barney lyssnade mycket (hade öronen lite bakåt) för Lucas satt och visslade lite då och då (varför vet jag inte..)


Här ser man att Barney inte är så liten som Sickla och Maniana..

 

Väntar på att nästa ryttare ska ta över Barney.

 

I cafeterian satt Tim och skrattade och kollade på folk medan pappa läste och drack kaffe.

 

En glass senare var det dags för nästa pass på Maniana.

 

Ridningen gick bra, det tränades på volter (cirklar) och sen skulle ingen ha Maniana mer..

 

..så då gick vi in i stallet igen!

 

Väl hemma igen tog vi ett par foton i nyponbuskarna!

 

Coolingen!

 

Välkomstkommitén bestod av Zita idag.

 

Chezzie ville mest bara springa..

 

Tim var ganska glad över att vara hemma igen!

 

Nu blir det ingen ridning på ett tag, för på lördag ska Peter jobba och sen ska vi till Vingåker och fira Tims ettårsdag. Lite synd men vi får ju rida igen det :o)

 

 

 

 


Höstbilder

Idag var det fint väder så idag tog vi lite höstbilder. Så här blev de:

På bara Tim:

 

 

 

 

 

 

Och på Lucas:

 

 

 

 

(Bästa bilden om det inte vore för färgerna.. likblek med illrött hår.. så den blev bäst som svartvit.)

 

Peter:

 

Med sällskap:

 

 

 

 

 

Och jag slapp vara med på kort eftersom det var jag som höll i kameran!


Mera ridning!

Det tar sig! Idag red Lucas på Maniana igen och det gick bra, Maniana var lite latare idag än sist men det var bra för då fick Lucas träna på att hålla igång henne. Idag tränade de på att trava från först i kön till sist i kön, alltså trava ikapp de andra, en och en. Lucas tyckte att det var kul, och det märks att han börjar få kläm på hur man ska sitta och hålla tyglar och så, nu lutar han sig bakåt i stället för framåt när han travar t ex.

Lite bilder:

Tims randiga mössa är för liten nu, så det var tur att vi testade ut en gratismössa som passade honom när vi köpte vinterkläder till Lucas. Idag var det nämligen mössväder! Jackan som han fick i våras passar fortfarande i alla fall.

 

Zita ville följa med till bilen hon också, som vanligt!

 

Lucas började med att hälsa på sin favorit Kevin, som tyvärr är för envis för att gå med på hans lektioner ännu.

 

Maniana gör som ridskolehästar brukar, pausar lite mellan lektionerna. Man behöver inte titta för att stå rakt upp och ner ju! Lucas var nöjd med hästen även om hon sov.

 

Idag var Lucas bättre på att hålla tyglarna korta också, så han kunde styra. Framsteg!

 


Trots att det är en del att hålla koll på så hann Lucas kolla var jag var ibland också..

 

Tack för idag!

 

Duktig häst!

 

Sötast i stallet?

 

Förutom att det gick bra att rida så var det en stor förbättring på engagemanget efter ridningen också idag. Sadeln skulle inte av för Maniana skulle snart jobba mera, men Lucas borstade runt sadeln och kratsade hovarna själv. Det tar sig! (Han tog av tränset också och sköljde bettet, med lite hjälp.)

 

Nu ska jag försöka få klarhet i vad vi ska äta för mat och så vaknade nog Tim nu också. Han var inte alls trött efter att ha varit i stallet, utan lekte i ett par tre timmar till när vi kom hem.. Det märks att han blir större!


Snabba klick

Här kommer några snabba bilder från ikväll. Killarna var busiga!!

Tim skulle både kolla på vad Lucas gjorde och på vad kameran var för något, därav det skeva avståndet. Plus att han "gungar" gärna när han står själv. Balansträning?

 

Ett kort på båda två. Det närmaste ett leende man fick av Lucas i kväll, åtminstone samtidigt som Tim inte slänger upp en fot eller ålar sig eller gör något annat..

 

Tim står liiite bättre här. Dessutom ser man hans enda blåmärke. Lucas var ju full av blåmärken, men inte Tim inte. Det är bara att konstatera att han är lugnare..

 

Och Lucas var linslusig. Vi tävlade om vem som hann först, han med att kasta sig ur bild eller jag med att knäppa. Jag tror jag vann på den här bilden i alla fall :D

 

Nu ska det nattas barn!


Vad vi pysslar med..

Peter är på övning och Lucas går i skolan och på fritids. Ute blåser det snåla vindar, så jag och Tim får roa oss bäst vi kan på dagarna. Tim tränar på att stå utan stöd, det senaste framsteget var att han stod själv utan att hålla i sig i sängen, som var rätt knölig under hans fötter :D
Dessutom har han fått en ny favoritlek, nämligen att låta som en liten gris. När jag härmar honom skrattar han massor! Något som han gör som jag inte kan minnas att Lucas gjorde är att han sitter med benen rakt ut, och så med fötterna, BARA fötterna, i kors. Som en vuxen! Ser lite lustigt ut, men så länge han trivs så är det väl bra.

Jag då..tja, när Tim sover (för det gör han ett par gånger om dagen, ett par tre timmar åt gången..) så gör jag lite nytta, eller så sitter jag vid datorn. Jag har rensat på hårddiskarna, och fått flera gig mer plats. Hädanefter är det jag som sorterar korten direkt jag laddar in dem! Jag är långt ifrån klar med att rensa bland alla foton. Inte så konstigt kanske om man tänker på att det är kort sedan 2005 och framåt!

Jag hittade ett kort på Lucas när jag rensade, som är från när vi bodde i Katrineholm. Jag kommer ihåg precis vad vi gjorde den dagen. Knäppt, med tanke på att jag knappt kan hålla reda på vad vi åt till middag igår.

(texten betyder "Busig" ungefär)

 

Jag hittade lite kort från i vintras också som jag inte heller kunde låta bli att scrappa..

För er som inte ser så står det att "Vintern var hur lång som helst kändes det som, ända tills våren kom. Men Lucas och djuren gillade snön och det trots att det var så mycket snö att Zita nästan drunknade." (Personligen hoppas jag på en närmast snöfri vinter i år!)

 

 

Slutligen hittade jag några kort på Axa, som jag hade till 2006.

Den högra bilden hade jag på väggen ett bra tag, men sen gick ramen sönder och bilden kastades..

 

Imorgon ska Lucas gå själv till skolan. Förut har jag bara följt med ner till grinden och sedan vänt, men nu har han bett att få gå själv så då får han testa det. Nova och Timmy vägg i vägg ska till samma ställe så de går tillsammans ändå. Det går säkert bra! Men jag måste i alla fall upp och väcka honom och sådär, så det är bäst jag lägger mig någon gång!


Dags att uppdatera igen!

Nu har det gått ett tag igen. Vi har hunnit med lite, både att ha Tims farmor på beök (roligt att ses igen!) och att hälsa på och fira min mamma som fyllt år. (Även det var trevligt!)
Vad som har hänt sedan sist i korthet:

Lucas går i förskoleklass och på fritids, och trivs bra. De går i simskola, har idrott och åker till biblioteket, det är hans favoritaktiviteter. Dessutom bakas det en hel del och så tränar de på att skriva och läsa och räkna som i vilken skolklass som helst. Lucas gillar det! Själv har jag fått lära mig något nytt när Lucas lärde mig vad Praxisalfabetet är.

Tim står i kö för att börja hos en dagmamma, praktiskt nog bara några dörrar ifrån vårt eget hem, och plats lär visst finnas rätt snart. Bra! För jag kanske får lite timmar som telefonist på Taxi, tack vare Simbas förra matte som rekommenderade mig till sin chef. (Simba är vår kanin, för er som glömt det.)



Här är lite bilder på vad som händer här:

Lucas rider här på Maniana för första gången. Han travade och styrde själv hela tiden.

 

När vädret är fint och man inte har en egen hund så får man låna grannens och gå på fotopromenad. Han heter Xanthe och är en Grand Danois. Jättesnäll!

Chezzie är ute mest hela tiden och leker i buskarna.

 

Vi har varit hundvakt åt Simbas gamla matte som var på kryssning. Jag tog med mig bara Zulu ut på en promenad, och då uppstod den här situationen, när grannens katt följde efter oss.. "Lillbebis" smyger på en ovetande Zulu. Inget hände, men det blev en lite rolig bild tycker jag :o)

 

Lucas som hävdar att han inte kan kratsa hovarna på en ponny för att det "är för tungt" kan tydligen kratsa hovarna på Mahjong, ca 180 cm. Det var lättare, eller något? Barns logik..

 

Jag har scrappat lite också. Peter tog lite kort när vi var i stallet igår, med vissa instruktioner från min sida. Sen gjorde jag den här med mina favoriter (otroligt, jag är nöjd med bilder på MIG?!)

 

Jag gjorde den här också i samma veva.


Tim får avsluta med sin dryga look!

 

Jag fick en fråga vad jag önskade mig i present när jag fyller år, och det tog ett tag att komma på vad jag ville ha. Men nu har jag kommit på några saker som jag önskar mig. Kameratillbehör!

Och lite annat. För enkelhetens skull gjorde jag ett "collage" så man ser vad det är mer exakt. Här är det:

 

Den orange saken är ett batterigrepp plus en fjärrkontroll så man kan ta foton på upp till 6 m avstånd.

Jag är medveten om att det är dyra saker och väntar mig inte att få dem, men det är vad jag VILL ha. Skramla kan vara ett alternativ, det jag vill ha MEST är objektivet, som kostar ungefär 2000 kr. Näst mest önskat är ett stativ så det inte blir suddiga bilder.

Nu ska jag se vad det ska bli för mat idag. Ha det bra!


RSS 2.0
RSS 2.0