God jul från oss!

Tänkte bara slänga in en liten bild på tomtenissarna på luciafirandet förra veckan, det var den ENDA bra bilden som togs, för Lucas syntes inte ens för det var så mycket folk där. Och sen ville de inte vara med på kort.

Imorgon åker vi till Vingåker och stannar till mellandagarna någon gång, utom Peter då, som ska förbi sin pappa en sväng också med Tim. Jag och Lucas stannar hos mormor och morfar :)

En förbättring finns från förra året: Tim är vaken :D

 

2009- med en sovande tomtenisse vid namn Tim :D

 

Här är ett alternativt julkort som togs för ett tag sedan.. men jag tror att det med barnen på är mer uppskattat.

Så vi säger GOD JUL nu om vi inte hörs eller ses innan dess!


Senaste nytt

Tim går på dagis nu, och det verkar han trivas med. Fast de har en unge som rivs och en annan som bits, så han har fått lite märken här och där, men det tar han med ro. Han är så lugn..

Peter sitter och grejar med hemsidan som Tims dagis har. Den nuvarande är mer eller mindre anskrämlig, så vi har fått i uppdrag att fixa till den eftersom vi verkar vara de enda som har lite datorvana av föräldrarna som finns i kooperativet just nu. Inte oss emot. Jag ska fota personalen och dagiset och se till att det ser estetiskt tilltalande ut, medan Peter får sitta och skriva koder. Vi får se hur det blir! Det är ju så med kooperativ att man får en uppgift som ska skötas, allt ifrån att vara kassör eller sekreterare till "informationsansvarig" vilket vi nu fått ansvaret för, verkar det som.

Igår var vi på Busborgen i Västerås med killarna, och Tim verkade tycka om det ännu mer nu än sist, för nu kunde han ju själv ta sig dit han ville, han går ganska långa sträckor nu nämligen. Fast OM han trillar så blir det ofta turbokrypning dit han ska för det går fortast :o)

Här är bilder från igår. MÅNGA..

Tims sätt att säga "lek med mig": Ge pappa en boll..

 

Ligger i bollhavet

 

Spanar in lite större barn från bollhavet.

 

Man måste välja noga vilka bollar som är BÄST!

 

Har smygit iväg och klättrar lite..

 

Måste hålla koll på att pappa inte ser vad man gör.. kolla blicken :D

 

Åker lite rutschkana. Det var populärt!

 

Vid fikat var Tim så här söt!

 

Tillbaka i lekhörnan.

 

Jag vill åka igen ju!

 

Att kasta boll är skoj!

 

Sån här vill jag ha hemma på väggen!

 

Typisk Tim-min.

 

Det är kul att kolla på stora barn.

 

Wa-wa-wa-wa-wa...

 

Nu går jag..

 

WOW vilken stor BOLL!!

 

Lucas hann man knappt med annat än när han var vid någon av rutschkanorna. (Nu är blåtiran snart borta, men kolla vad bra den syns.. Resultatet av att hans kompis smackade till honom med bandyklubban förra veckan.)

 

Som sagt..

 

Och så fikar vi igen innan vi åker hem. Då var det glada miner.

Vi har haft fullt upp, varit i Vingåker och fått en massa fina presenter, ätit Cityhallens smaskiga smörgåstårta och träffat släkten. Och varit på akuten med Lucas, men det visade sig att det inte var någon fara, som tur var.

När vi kom hem igen så har vi fixat lite igenridningstider och i helgen har vi skaffat oss träningsvärk.
Lucas red tre lektioner på lördagen, alla tre på olika, nya hästar. Simson, Gazella och Corina blev det. Han var jätteduktig och började lära sig att rida lätt i trav, vilket inte är alldeles lätt. Jag själv red min vanliga lektion i fredags och hoppade in på en lektion i lördags, och det gick bra.

Här är lite bilder som jag tagit på hästarna i helgen.

Racé, som Anna Ronach (ridlärare på Vårnäs där jag red i många år) en gång ägde, försöker bossa över alla. Här gick han bet, och strax efteråt så stod han och sov med öronen bakåt. Det blir väl så på ålderns höst, man markerar men om det inte funkar så skiter man i det.. Han är 21 år nämligen. Gubbe!

 

Barney, som är den hittills största hästen som Lucas ridit på ridskolan.

 

Sickla som var den första som Lucas red, letar mat i hagen. Hon är också stallets minsta häst.

 

Maniana är den som Lucas ridit flest gånger.

 

Mahjong, snällast i stallet. Och den jag ridit mest.

 

Iris, en av de som Lucas ridit på. Söt!




Visstja

Skolfotot kom idag. Det har varit på villovägar men nu hittade det hit. Eftersom jag är så snål att jag inte tänker betala 150 spänn för en CD med EN enda bild på så fotade jag fotot som kom hem för påseende. Så här blev det i år.

Och bara för att det är kul så kan jag skriva att Lucas är idag på sin sexårsdag 36 kg tung och 126 cm lång. Annat än när han föddes och vägde 3700 g och var 52 cm lång.. Å andra sidan slipper man bära runt på honom idag :o)


En ettåring och en sexåring

Idag fyller Lucas sex år. Så nu har familjen en ettåring och en sexåring. Inte illa. Imorgon åker jag och barnen till mormor och morfar för att stanna över helgen så att släkten där kan fira oss på lördag.
Lucas började dagen med att öppna paket och fick en klocka med hundar på och en bilduppslagsbok med alla möjliga ämnen avhandlade. Han tyckte den var så bra att han höll på att komma försent till skolan!

Vi får se vad han får i Vingåker, den enda som han uttryckligen pratat med (förutom mormor) och sagt någonting han önskade sig till, var Camilla. Men det berodde mest på att han trodde att han skulle få prata med Hannez tror jag.
Här kommer lite bilder från Tims ettårsdag (bättre sent än aldrig heter det ju..) och lite andra bilder som tagits sen sist här hemma.

Lucas visar Tim lite knappar på hans nya gåbil.

 

Alla vill hjälpa till.. Tim var inte så imponerad av att sitta på bilen utan han hänger mest på den fortfarande.

 

En aktivitetstavla till spjälsängen blev det också. Den används nästan dagligen :)

 

Mormor hade gjort en tårta, och först glömde hon tända ljuset, sen höll man på att glömma blåsa ut det :D

 

..som synes. Peter hann till och med ta en bit tårta innan någon blåste ut ljuset :)

 

Tim satt hos Camilla och öppnade paket med tänderna. Alla sätt är bra..

 

Att jag inte lagt upp de här bilderna innan är för att vi varit sjuka hela familjen och sen har det ju varit lite annat att tänka på samtidigt också. Men bättre sent än aldrig heter det ju..

 

Här är en bild som jag tog när vi var ute och skulle åka stjärtlapp häromdagen.

 

Lucas gjorde snöänglar och grimaser också..

 

Och så var han vid en lekplats en bit hemifrån.

 

Vi hittade en backe till slut..

 

Och så avslutar vi med en bild som togs igår kväll på Tim och Chezzie.

 

 


RSS 2.0
RSS 2.0