Sen julklapp och annat

Igår kom en låång julklapp i vår brevlåda. Det var Peters pappa och Yvonne som skickat väggord "Fånga Dagen" (som jag kollat på i Jotex, så jag blev glad!) i försenad julklapp till oss. Tack tack! Vi msåte se till att få iväg klapparna till alla vi inte hälsat på i julas, det glöms bort hela tiden :( Ber om ursäkt.

I helgen var mormor och morfar på besök och vi fikade, åkte och handlade lite och lekte, och så blev det pizza innan de åkte hem. Tim fick en bra regnoverall till våren, Peter fick en jacka och Lucas likaså. Själv fick jag en duk som var väldigt passande till vardagsrummet. Tack!

Tyvärr fotade jag inget när de var här för batteriet var slut i kameran, så det var på laddning. Men lite andra bilder kan jag visa i alla fall, eftersom jag fotat lite när jag och Lucas varit ute med Chappo.

Lucas och hans klasskompis och granne vägg i vägg, Timmy.

 

Chezzie är snart lika stor som Zita. Hon blir ett år den åttonde april. Tiden går fort!

 

Chappo och jag var i Kamelparken och klättrade runt lite. Det blir agility för honom framöver, helt klart. Han är smart och gillar att fundera, men det var faktiskt svårare att få honom att stå kvar så här än det var att..

 

..klättra upp på och stanna kvar på toppen av träkojorna. Det är första gången han inte rusar ner nästan direkt. Det verkar som han tar in lite vad man säger för varje gång. Bra! Det är så det ska vara ju.

 

Tålamod och mycket godis är vägen till en lydig hund har jag predikat för Lucas, och han verkar inse det.. han tycker det är jättekul att be Chappo sitta och räcka tass eller stanna någonstans, gömma godis etc.

 

Chezzie brukar följa med på släp på våra promenader, men hon smyger också runt i skogen, som här..

 

Avslutar med en bild på Lucas UTAN hund..

 

Och en bild på Tim i lektagen. Observera att han håller på att bli långhårig :D


En till ettåring och lite blandat

Nu har familjen två ettåringar. Chappo har precis blivit ett år nämligen. I övrigt har det inte hänt så mycket. Peter började jobba idag, och Lucas håller på att spara till en Xbox 360 ihop med mormor. De har en del kvar, men inte massor. Det är bra att man inte bara får allt man pekar på, utan lär sig att pengar har ett värde och att saker kostar mycket, då är det mer troligt att man är rädd om sakerna man köper sen med.

Vi har varit hemma ett tag nu, och det märks. Lucas börjar tjata om att mormor och morfar ska komma och hälsa på, och det tycker Tim är ett bra förslag, även om han inte kan säga det rakt ut. För han vill nämligen ha sina skor så han kan gå runt och leka på dagis. (Vi glömde dem i Vingåker sist.. )

Här är lite blandade bilder:

Tim har skäggfunderingar.. Hästen är Mahjong.

 

Tim i Vingåker.. det var inte så jättekul med snö.

 

Det var DIMMIGT när vi åkte och hälsade på Sören och Ragnhild sist.

 

En gammal bekant hade hittat tillbaka från Gotland: Titus gick först i hagen när vi kom. Det var flera ÅR sen, men han verkade känna igen mig ändå. Kul! Lyster körde den stillsamma stilen och lunkade efter Titus..

 

Chappo TYCKER OM Tim, som tycker att det killar att bli slickad i örat :)

 

Chappo ser så LITEN ut jämfört med vad Nemo gjorde i Tims soffa..

 

Vi åker till hundgården i hamnen någon gång i veckan så Chappo får leka ordentligt med andra hundar. Här vill han låna en leksak som den här hunden hade med sig..

 

..men det blev de här två som hade dragkamp om den i stället :)

 

Chappo besiktigas av Siberian Huskyn Theo.

 

Ibland ser det ut som att hundarna gör en deal om att vara sams :) Här är det Bella (Amstafftik 2 år) som bestämmer sig för att Chappo är en kul kille. De lekte som sjutton!

 


Peter & Tim ska precis sätta sig i bilen.

(Ja mamma det är Lucas mössa som Peter har på sig. Han hittade ingen annan... )

 

Avslutar med en bild jag tog på Chappos ettårsdag.

Lucas vill inte så gärna vara med på kort, men bilden i den nya headern är i alla fall bara några dagar gammal. Alltid något! Sen blir bilderna bäst ute också, och ute vill man inte gärna vara i det vädret som är just nu, blää!

 

Ja.. det var väl allt för idag. Än så länge i alla fall. Ses en annan dag!

 


 


 

 

 

 




Gott Nytt År och en hårboll i familjen

Året började med en eventuellt ny familjemedlem. Imorgon har Chappo varit hos oss i en vecka, det är en hund som behöver omplaceras på grund av att familjen han bor i inte har tid för honom. Han blir ett år nu i Januari, och är en korsning mellan Lapsk Vallhund, Jämthund och Alaskan Husky. Hittills har han varit jättetrevlig på det stora hela, han håller fortfarande på att vänja sig vid allt det nya, men verkar trivas och är snäll mot oss allihop även om han är lekfull och lite valpig, och ibland lyssnar han lite som han vill (=inte alls) men det hör ju till åldern också.

Han har fått leka med Akeba (Grand Danois) mittemot oss, och även med lilla Zelda (storlek: Dammråtta) och det går bra. Även att hälsa på andra hundar har gått bra.
Han gillar barn med. De som äger honom än så länge honom har en 6-månaders liten tjej och bor precis vid torget, och jobbar mer än heltid, därför har de inte tid för honom. De verkar väldigt måna om honom och de verkar också vara vettiga rent allmänt, så det är ju bra.

Planen är att Chappo är hos oss på prov en period och om alla känner sig nöjda så skriver vi fodervärdskontrakt på honom, och senare kan det bli tal om köp. Då binder inte vi upp oss så mycket som vid köp, och de har också lite koll på att hunden får det bra.

Här är några bilder på Chappo som jag tagit under tiden han varit här.

 

Med Akeba i skogen

 

Chappo och Akeba

 

Hälsar på Zack, som bor en bit härifrån.

 

KAN det bli mer tillgjort? Båda två gör sig till här.. ;D

 

Lite bättre åtminstone men synd att det blev en suddig Lucas. (Taget ikväll)


Chezzie och Chappo är rätt vänliga mot varandra.. så länge hon inte springer, för då vill han leka med henne.




Rätt fin är han i alla fall.


RSS 2.0
RSS 2.0