Tivoli

Lucas och jag och Tim har varit på tivoli och marknad idag.
Lucas åkte pariserhjul, kålmask, radiobilar och båtar och koppar. Sen skulle han kasta pil i hjärtan (livsfarligt med pilkastning, men han var duktig) och vann ett jättestort hjärta eftersom han var duktig och träffade ett litet hjärta på väggen.
Därefter skulle det fiskas påse och dras i snöre där man kunde vinna nallar, och det blev en liten nalle och en tiger. Sen var det dags för bollkastning, och han fick omkull alla burkarna och vann en nalle till! Sen försökte han få upp en Blixten McQueen-kudde i en sån där gripklo-apparat, men den ville inte riktigt. Han blev sur en stund, tills han kom på att det fanns sockervadd. Då var det kul igen.

Vinsterna


Efter svängen vid tivolit gick vi upp mot torget, och det var massor med folk och marknadsstånd, och vi köpte en Ben 10-tröja och en liten schäfer som säger Välkommen innan vi kom till torget. Där skulle vi med bussen hem, men det var så lång tid kvar att jag blev stående och kollade på korgar och lite annat, och vips hade jag köpt sex vita korgar att ha i hålen på vårt vardagsrumsbord. Prutade gjorde jag också, haha. (Tjänade femtio kronor..)

Min prydnadsschäfer :o)


Väl hemma städade vi i ordning så att korgarna fick plats i hålen på bordet, och sorterade in så att sakerna som brukar ligga på eller runt bordet och tv:n nu ligger i korgar. Lucas tyckte att det var kul att sortera in sakerna, så förhoppningsvis får de stanna i sina korgar med! Han är i alla fall duktig när det gäller att ställa tillbaka filmer i bokhyllan efter sig, så det finns väl lite hopp kanske..

Så här blev det efter vi rensat lite. Rätt okej korgar för under femtiolappen styck..


I väntan på bussen

Lucas och jag väntade på bussen och det var ganska kallt ute. Lucas öron var knallröda.

J: Fryser du om öronen, vill du ha din mössa?
L: Nej, mamma, jag fryser inte.
J: Men dina öron är ju alldeles illröda!
L: Men mamma, det är bara för du skällde så mycket på mig förut ju!

(Jag hade ropat på honom på väg till busshållplatsen för att han skulle skynda sig, och så sa jag att om han inte skyndade sig så skulle vi få gå hem, och det vore inte kul. Jag "skällde". )

Vad svarar man på sånt?

Gjort om lite

Jag hade lite tråkigt och gjorde om lite på bloggen. Det finns lite nya kategorier som Lucas ska få hjälpa till att fylla, dels ska han få välja roliga bilder och annat som ska få ligga under kategorin "Roligt" och dels ska jag (vi) låta er för läsa om lite roliga saker som han säger ibland i kategorin "Lucas säger". En till ny kategori är Tims utveckling, där jag kommer att skriva lite om vad han lär sig och vad som sägs på BVC osv. Nu rusar han ju iväg både i storlek och utveckling, så det blir kanske lite oftare uppdaterat nu framöver än det varit tidigare.
Slutligen har jag skapat kategorin "Hemma hos oss" där jag skriver lite om vad som händer t ex övningar, planerade resor och liknande, och även visar lite hur det ser ut där vi bor, eftersom en del av er aldrig varit här ännu.

Kommentera om det är något mer som ni vill läsa om!

Jessica

Gulligt värre!

Så här kan det se ut hemma hos oss rätt ofta just nu:

Tim verkar bli en liten djurvän han också!!

 

Nemo kollar gärna in kattungarna när inte Zita är med. Här var hon nere och åt lite..

De är spännande, de där ulliga pipisarna! Och alla har fått ögon nu, och de börjar försöka kräla ur sin låda när Zita inte är på plats, så snart får vi byta till en med högre kanter.


Veckouppdatering

Idag var det tänkt att vi skulle på cirkus, men det blev inställt. I stället blev det lill-lördag med hyrd film, godis och annat gott i soffan. Bättre än inget, och vi går på något som vi inte alls tänkte oss egentligen, nämligen marknaden med tivoli inte nu i helgen men helgen den 23-25 april.

Tim ligger numera och gymnastiserar hejvilt, inte bara med kroppen, utan med rösten också. Långa haranger väller ur hans mun i alla möjliga tonarter. Allra helst när man ska kommunicera med varandra eller pratar i telefon.
Han har också fått in rätta knycken och rullar runt från rygg till mage och tvärtom. Nu får vi passa oss, snart är han snabb som sjutton!

Nemo har blivit bästa kompis med en tik som heter Amber. De pratar över staketet flera gånger om dagen. Hon är väldigt söt, så jag klandrar honom inte. Men ung, bara 1,5 år. Snudd på barnarov, hihi.

Amber på gården utanför vårt kök.

 

Vi planerar för mycket ensamtid här, eftersom vi inte bör flytta på Zita och ungarna. Peter har tre övningar kvar innan han är hemma igen, och de kommer tätt! Så morfars födelsedagsfirande får vi skjuta fram lite.
Å andra sidan blir det mycket ledighet efter övningarna så det jämnar väl ut sig.

Jag och barnen får roa oss bäst vi kan, tur att jag börjar känna några av grannarna så man kan få lite assistans om det kniper. Jag tänkte försöka gräva bort den hiskeligt fula så kallade rabatten på altansidan, och även på framsidan, och helt enkelt sätta lite gräs där istället. Det är mest ogräs som kommer ändå.. Sen får det väl bli lite staketbygge i sommar och även ett takbygge ska vi försöka få till vid altandäcket så det blir en riktig altan, annars blir det bastu i vardagsrummet. Fördelen är att det är svalt på den sidan på kvällarna i alla fall.

Så ja, vi har att göra. Peter ska jobba tre veckor av de sju som han tagit semester, så vi BÖR hinna, men det brukar ju vara så. Sen blir det ändå annorlunda.. Vi får se helt enkelt.

Uppdatering igen

Eftersom jag inte kan sova så kan jag istället uppdatera lite här och berätta vad som hänt sedan sist.

Vi har varit i Vingåker över Påsk. Först var vi hos Ragnhild och Sören och hälsade på en snabbis, Lucas och jag hälsade på fåren och hästarna och hittade en räv som Sören skjutit som hängde ute på ett hus. Den var läskig tyckte Lucas, och jag är beredd att hålla med.


I Vingåker så fick Lucas gå på skattjakt på påskafton, och letade ledtrådar som ledde till hans och Tims påskägg som innehöll både godis och en massa annat. Tim fick kläder och en bitring.
Lucas hälsade också på sin Farfar och gav honom en påskblomma och ett påskägg, sen lekte han lite utanför och tränade på att hoppa från gungorna.
Vi åt en massa god påskmat, och sen hann vi med att fika på altanen, blåsa såpbubblor och spela Sports Resort på Wii också, bland annat. Tyvärr var mormor och morfar ganska förkylda, så vi tog med oss lite baciller hem, och nu är vi lite halvrisiga hela högen. Fast å andra sidan, det kanske var på tiden, vi har klarat oss bra ändå!




Från vänster till höger:
Ett av Ragnhilds får. Tärna.
Lucas blåser bubblor. Lucas hoppar från gungan i lekparken en bit ifrån där hans farfar bor.



Gungar i solen




Nemo fikar på altanen


Väl hemma igen så har vi fått en ny granne som har en Rottweillertik, Amber. Nemo och hon har blivit kompisar, och det verkar vara en trevlig familj, så vi kommer nog att umgås en del gissar jag, särskilt som deras son är lika gammal som Lucas och kommer att gå i samma förskoleklass i höst :o)

Vi har också fått inse att tvättmaskinen gett upp, den värmer inte vattnet längre, så det blir till att shoppa en ny nästa gång pengarna kommer ramlande. Tills dess är vi förvisade till tvättstugan. Som tur var fick vi tvättat i Vingåker, så det är inte världens katastrof åtminstone. Men lagom retligt..

Lucas har köpt ett spel för sina sparade pengar, Ben 10 till Wii blev det. Han tycker att det är lite svårt, men han spelar det i alla fall. Det är väl som allt annat, att det krävs träning.

Lucas har också varit på vaccinering, det gick bra. Tim har också varit på "besiktning" och väger nu ca 8,4 kg och är ca 67 cm lång.

Slutligen har familjen äntligen utökats. Zita fick tre st helsvarta ungar ikväll. Jag har ingen aning om vad det är för kön på de små sötisarna ännu, men om ett tag kan man se det lite bättre, då kommer en rapport. Med andra ord kan vi inte åka härifrån på ett tag nu, det är kanske lika bra att inte flytta dem en massa.

Den som kom först ser ut så här.. det gör de allihop.

 

De ser inte mycket ut för världen just nu, men vänta bara!



Snart är det övningsdags igen, förresten. Peter har en övning om någon vecka, och är bara hemma ett litet tag innan det är dags för en övning till, de kommer tätt nu. Men sen är det semester :o)

RSS 2.0
RSS 2.0