Promenix

Vi var ute lite i det fina vädret idag igen. Självklart blev det lite kort igen..


Lucas skottade lite snö...



Och så försökte han charma någon..




Zita ville följa med in på Ica...


Och Lucas hittade en snöhög vid Ica också.. inte så liten.


Lucas sa "mamma, jag är lika hög som lampan!". Det såg jag inte ens innan han sa det.


Tim var vaken i vagnen!


Linslus-Tim

Jag verkar nedärva linslus-gener. Lucas var världens linslus i Tims ålder, och nu är det samma sak med Tim.

(Okej jag drog på lite extra blått, för det var så mörk bild. Men inte så mycket faktiskt)

 

Här försöker han ta tag i kameran. Lyckades inte, men knuffade till den.


Vi har mycket snö, har ni?

Jag tog med mig Nemo, Zita och Lucas och tog några kort i solen. Konstigt att det är så fint väder just på söndagar?




(Klicka på bilderna för att se dem ordentligt. Det går fortare att ladda upp dem när man gör dem såhär små.)

Zita tyckte att det var FÖR mycket snö. Nemo höll med på vissa ställen, men han gillade att springa i snön. Lucas gillade också att det var mycket snö, men han ville inte vara med på kort så han. Han ville leka istället :o)


Lucas vill rida på den STORA hästen...

Vilken tajming. Världens skitväder, och Lucas vill åka till hästarna och rida. Och idag är det minsann inte någon X1 som är på tapeten, idag vill han "upp till himlen" på den stooora hästen. Alltså Tilda. Alltså galna hästen. Eller nej, hon är snäll att borsta och klappa och ha i stallet över lag. Men hon har blivit rädd när hon blivit riden, så hon gillar inte att ridas så mycket, hon måste ha förtroende för sin ryttare. Men förklara det för Lucas så han förstår..

Jag har i alla fall kunnat skylla på att det är dåligt väder (snöar och är mulet, usch) så han kom på att det inte är så mysigt att åka och rida idag. Men jag fick lova att visa kort på Tilda. När jag sa att jag redan har lagt ut kort så påpekade herrn lite fint att "Jamen mamma du har MÅNGA kort på hästarna!"
Han har stenkoll! Så okej då.

Tilda


Tim bara sover!

..så jag och Zita roar oss själva.

..Hon la sig självmant på speglen när jag gjorde något annat, så jag kunde inte låta bli att ta kort på henne. Först satt hon och stirrade i spegeln, sen la hon sig ner och kollade lite, sen somnade hon halvt utsträckt på spegeln. Vilken knäppkatt!

På gång hos oss

Idag har det hänt grejor! Vi har ÄNTLIGEN fått vårt handfat på övervåningen monterat, och golvläggaren blev klar med köksgolvet också. Så jag och Lucas har burit tillbaka köksmöbler och mat som skulle in i skafferi och kyl.



(Lucas pausade och gosade med Zita lite)

Det var på tiden, nu är det bara att vänta till nästa vecka någon gång då vi troligen får hem våra lådor och köksluckor, sen är det KLART, äntligen!!
Och inte nu i helgen men helgen efter (löningshelgen) så åker vi till IKEA och shoppar lite. Och Rusta och Jysk ska också få påhälsning. Den här månaden har vi ju inte dubbla hyror, så nu kanske vi kan köpa lite gardiner till vardagsrum och kök och en och annan matta till hall och kök åtminstone. Sen ska vi få upp allt på väggar och så vidare, det har vi inte velat göra eftersom det hela tiden varit något som ska fixas, nu senast tänkte vi sätta upp hyllor i köket, men kom på att då skulle nog mattläggaren inte bli så glad om han slog i skallen :/
Så det fick vänta med andra ord.
Peter säger att jag får stå för dekorationerna så blir det nog bra. Intresseflaggan vajar, haha.

Ett litet smakprov på hur köket blev:

Man ser LITE av väggen och golvet åtminstone. Och mer får ni inte se innan luckorna kommit hem igen! Färgen vi hade på väggarna i Västerås var nog väldigt lik den här, och allting passade till den, så därför återanvände vi den. Golvet i Västerås var svart och totalt värdelöst. Därför tog jag det ljusaste alternativet hit, så missar man att det är smutsigt nu så är man duktig. Men å andra sidan så ser man också att det är rent, vilket man INTE gjorde i Västerås..

Och nej, vi har ingen kökslampa, den har gått sönder. Men vi ska beställa en ny från Jotex.
Den ser lagom stor ut, den sprider ljuset snyggt (grannen har en likadan) och den är i smide, mitt favoritmaterial, utan att vara för tung.

 

 

Tim då? Tja, han har sovit sig igenom det mesta av renoveringen, han var vaken en stund idag när spacklet skulle slipas lite på golvet, för då åt han. Men annars har han snarkat på rätt bra. Eller lekt. Han har kommit på att han kan dra i babygymmet och sen ligger han och håller fast det.

 

..ungefär såhär.

Slutligen.. 10-18 mars ska Peter på övning. Lucas är ledig från dagis de dagarna eftersom det ligger på andra sidan stan, och han går bara två dagar i veckan ändå eftersom jag har föräldrapenning just nu. Då är det fem korta eller två långa dagar per vecka som gäller. Vill ni hälsa på eller att vi kommer så passar de dagarna alltså bra.

Nu ska jag försöka hitta på någon mat. Det börjar kurra lite i magen...


Foton från idag

Idag har jag varit och provridit en häst som heter X1. Hans kompis Tilda behöver också någon som rider henne men det är nog ingenting för mig. Hon är en problemhäst, och jag vill helst överleva :o)

Lucas har i alla fall blivit lovad att han får rida på X1 när jag är där, han är ungefär lika "vild" som Lyster. så det låter bra tycker vi! Idag var Lucas och Tim med Peter hemma medan jag var och red och gick bara in för att klappa och säga hej till hästarna, men nästa gång ska de vara kvar.

Såhär ser hästarna ut:

X1

 

Tilda

Lucas favorit: X1!!


En liten hälsning på Alla Hjärtans Dag

Vi hoppas att ni har en jättebra Alla Hjärtans Dag! Själva ska vi hälsa på lite hästar och kanske åka till badhuset idag.

 

PS. Att fotona ser lite "naggade ut" i kanterna beror på att det var en del saker som klipptes bort. Leksaker och händer och så.. Ds

 


Fotodags igen mm

Vi kan börja med att säga tack så mycket för paketen som skickats från farfar och Yvonne med kläder. Både det med kläder till oss allihop, och det som kom igår, med strumpor till killarna.

Sen kan vi tacka mormor och morfar för att Lucas fått vara hos dem i helgen, och han hälsar att han vill åka dit åttahundra dagar igen! Och tack också för kläder och skyffel och ljus och allt vad det var.

Nu har vi haft renovering här hemma, såhär fint (eller inte) var det igår kväll hemma hos oss. Vi åt middag i vår säng på övervåningen. Mac Donald's.

I morse kom sen världens suraste gubbe klockan 07.15 och skulle hämta skåpsluckorna och lådfronterna som ska lackas. Men det visste ingen av oss något om, så lådorna var inte tömda. Och hade han varit en levande citron hade han inte kunnat vara surare ändå!! Annat är det med målarna som varit här i två dagar. Igår skruvade de ner hyllor och gardinfästen osv. Idag skruvade de UPP det igen. Var i arbetsbeskrivningen står det att de ska sätta upp hyllor? Men snällt är det ju onekligen :o)

Imorgon får vi göra i ordning i vardagsrummet i alla fall. Alltid något! köket kommer ju se ut litegrann som skräp fram tills dess att luckorna kommer hem igen, men det tar förhoppningsvis inte SÅ lång tid.

Vi undviker köket så länge.



Några foton..

Att det är lite grynigt beror på att jag fotat fotografiet som vi fick hem i brevlådan..

 

Han gillar att bada, Tim..

Lucas skulle absolut vara i en sheriffstjärna när han såg att jag höll på med korten.. Så här är han då!

 

Nu ska jag ner och bestämma hur bården ska sitta i köket säger de. Bäst att sluta!

 


Vad Tim säger på morgonen

Tim gör sitt bästa för att mjuka upp sin mammas sura morgonhumör. Det här är en väldigt vanlig syn på morgonen.

Jag erkänner. Jag har lite svårt att vara sur på morgonen numera...


Vinterbilder

Lucas är ledig från dagis idag, och det var så varmt och fint väder så vi gick ut trots att vi allihop är förkylda. Lucas lekte och hade sig, och det var minsann inget fel på honom då inte! Tim låg och sov i barnvagnen.

Det är LITE snö ute.

 

Det var en välriktad spark det där.. En sekund senare var jag helt snöig!

 

Vi tog massor av bilder, men som vanligt så tar det evigheter innnan varje bild laddas upp, så vi får ta resten när vårt eget internet är igång. Det är i alla fall beställt.

 


RSS 2.0
RSS 2.0