Snabbinlägg

Jag tänkte bara lägga in ett snabbt inlägg och tala om att vi åker till Vingåker mellan den 16 och 27 maj (eller ev senare, vi får se) så alla som vill träffa oss..hör av er, så jag vet vad vi ska göra och när.

I övrigt så kommer Peter hem imorgon från sin övning, och är hemma till på måndag, då det är dags igen. Sista övningen, som tur är. Vi hoppas på bra väder för då ska vi grilla lite igen, tänkte jag och Lucas.

Priset i bloggtävlingen kom idag, så Tim har fått nya fina sängkläder idag. (Bild längre ner.) JÄTTEMJUKA var de.
Idag har vi varit ute och gått en del. Vi har varit vid skolan där Lucas och hans kompisar lekte och Lucas har cyklat en massa, åkte omkull lite, men det hör ju till.

Några kort från idag:

Tim, vis som en liten bok :o) (Den här la jag upp för farmors skull, hon gillar ju svartvitt..)

 

Lucas leker vid skolan.

 

Lucas har en favoritkattunge som är med hela tiden nästan. Chezz.

 

Tim i sina nya sängkläder som kom idag. De kom i en pyjamaspåse. Praktiskt värre!

 

 

(Och ja, alla kort på Lucas är tagna idag, han har bytt kläder fyra gånger för han har skitat ner sig, bland annat med blåbärssmoothie som vi gjorde. Kul att få bort det.. )

Vann en tävling!

Jag var med i en tävling på en blogg, och jag VANN! Tim ska få ett nytt påslakanset till sin spjälsäng, i blått. Det är välbehövligt!! ROLIGT att för en gångs skull få vinna!

Visst ja, jag vann en fotobok från önskefoto för rätt länge sen också, kanske måste lösa in den snart.. det var när vi precis flyttat hit..

IBLAND har man ju tur!!

Det här vann jag! Lite annorlunda, men fint.

Foton i massor

Det har tagits en del foton sedan sista inlägget. Här kommer några.


Cazzandra utforskar världen.


Ända mot ända kan ingenting hända? 7/5


Vem härmar vem egentligen? 7/5


Zita kommer hoppande i skogen 7/5


Lucas och Nemo på baksidan..


Cazino är ute för första gången..


Chezz gör sig gullig!



Bröderna Bus 7/5


Tim stilar sig på mage.. 7/5


Zita på parkbänken 7/5


Lucas invigde stavmixern och gjorde smoothies med glass. Man kan inte vara HUR nyttig som helst, haha. (De blev goda, och staven var bra! )


Tim solar bland vitsipporna. 7/5


Nemo på ett litet berg i skogen. 7/5



Tim i skogen. Vill inte alls le. 7/5.



Tim har en liten kompis som alltid kommer och klättrar på honom när han sitter i babysittern. Cazzandra heter hon. Eller Cazzan som vi säger..


Nemo är Tims stora stöd här i livet. Ibland.


Simba har varit ute en del..


Nemo liknar en varg i rätt ljus och vinkel. 7/5



Det finns fler, men dem tar vi en annan gång!

Farmor

Idag var det äntligen dags för Tim att få träffa farmor. Av en massa skäl så har det inte blivit av, vi har inte varit hemma så mycket till att börja med, och sen har hon varit upptagen också mellan varven, så det har liksom inte passat.. Men idag kom hon i alla fall, och hon hade med sig paket! Lucas fick en leksak, någon form av snurr-helikopter, och Tim fick en snygg jacka som var lite vindtät, jättebra. Sen fick jag en stavmixer, en snygg vinröd och svart! Peter hade skvallrat att jag ville ha en, tydligen :oP
Men det var bra saker, tack så mycket igen.

Vi satt mest och pratade, och åt lite potatis- och purjolökssoppa som föll farmor i smaken. Det var ju bra att den blev omtyckt. Jag tänkte dela med mig av det ungefärliga receptet eftersom det kan vara lite si och så med minnet även för mig, jag har fått googla receptet flera gånger och plocka ihop det som låter bra..

Potatis, morötter och purjolök skärs i bitar och täcks med vatten i en kastrull. Tillsätt 1-2 tärningar grönsaksbuljong.
Låt det koka upp och tillsätt grädde, till vår stora kastrull häller jag i 5 dl, och sen kryddar jag med MYCKET paprikapulver. Tillsätt chilipulver, oregano, basilika, koriander och cayennepeppar efter smak. Häll i lite soya och saften från en citron och låt koka tills allt är mjukt, ca 30-40 minuter (morötterna är ju rätt hårda).
Tillsätt lite redning (jag använder Maizenas Ljusa redning) tills det blir lagom tjockt. Låt puttra ett par minuter till.

Soppan är ganska så matig och vi brukar inte behöva äta smörgåsar till, men det gör man som man vill!

Farmor fotade Tim en massa, och han var inte särskilt blyg för henne, det var bra. Det var kul att hon äntligen hittade hit tyckte vi allihop!

Valborg

På Valborg kom barnens mormor och morfar hit och hälsade på. Vi handlade lite grejor till trädgården och Lucas och mormor satte smultron. Sen premiärgrillade vi, fläskfilé och korv med bröd och så en massa goda spett med grönsaker också.
Därefter tog vi en promenad till majbrasan och Lucas fick fiska i fiskdammen. Peter sprang på en massa kollegor, och jag träffade några grannar. Sen bar det av hemåt och mormor och morfar fick åka hemåt. Vi hann ta en del kort, här är ett par av dem vi tog på Tim:

 

 

 


RSS 2.0
RSS 2.0