Senaste nytt

Nu är Peter hemma igen sedan några dagar. I helgen var vi i stallet och Lucas fick testa en ny häst igen, den här gången var det en söt dam som heter Iris, snäll att rida, men väldigt lat! Och en "testare", som lägger öronen bakåt för att se om man kan skrämma människan som är i hennes spilta. Tyvärr funkade inte det på vare sig mig eller Lucas, jag morrade till åt henne, och Lucas tänkte inte på det för han var upptagen med att borsta. Då var det inget skoj längre, och så var hon glad igen.

Några ridbilder:

 

En ledare fick hjälpa till att få igång Iris i trav. Lat var det, ja...

 

Som ni ser så är det en del snö hos oss.. lite lagom än så länge eftersom det värsta smälter bort, tack o lov!

 

Efter ridningen gick vi runt och hälsade på hästar som var i hagarna och jag fotade några av dem. Här har Lucas hittat en kelsugen häst som heter Palle. (Eller egentligen Surprice Apalle Gård...)

 

Simba och Chezzie har förresten blivit kompisar. Mycket bra kompisar..

Så här brukar det se ut så fort man öppnar luckan på buren.

 

Sen måste Chezzie kolla läget i buren, och Simba utanför :)

 

Jag hade tråkigt en kväll och gjorde en liten hemmastudio också. Här är Chezzie i den..

 

.. och här är Zita.

 

Och det var ett bra ställe att sätta Simba på för att få lite mer närgångna bilder på honom också upptäckte jag.

Nästa gång tar jag ett lakan, inte en handduk. Och kanske inte svart till svarta djur. Men det var ju kul att testa i alla fall. Lättare än jag trodde. Men snudd på omöjligt att få bilder som inte var skakiga, så jag önskar mig ett STATIV när jag fyller år. Eller i julklapp. Gärna ett där man kan röra kameran runt och låsa fast den i småkonstiga vinklar :)

 

Slutligen.. Idag har vi hälsat på Tims blivande förskola. Blixt & Dunder. Ligger precis vid infarten till regementet, så det blir Peter som får hämta och lämna Tim. Det är jättemysigt i alla fall, en villa till varje avdelning, och en stor trädgård som barnen kan leka i, med grillplats. Det är ett föräldrakooperativ, så det blir lite städning en gång i månaden ungefär, och så kan man få hoppa in som vikarie om någon blir sjuk en längre tid (man står på ett schema och väljer dag själv) men det kan ju vara lite kul att vara med bara en dag så det gör inget..

Dessutom är det mer personal och lite mindre grupper, och så är det billigare än kommunal förskola eftersom man jobbar lite där. Å andra sidan är det fler roligheter på den förskolan; ett minivasalopp (blixtenloppet) nallens födelsedag, leksaksdag, kanelbullens dag, kräftskiva, halloweenfest mm PLUS alla de traditionella högtiderna. Lite roligt!

Så här ser Tims hus (Blixtenhuset) ut:

Man ser baksidan med altanen där barnen sover i sina vagnar, och där man äter mellanmål under den varma delen av året. Bilden är lånad från förskolans hemsida, om någon är nyfiken kan man titta där.

 

Nu ska jag leka med Tim, han tycker jag är tråkig!


Monster Jam i globen 14/11

Som utlovat kommer ett gäng bilder från när jag och Lucas var på Monster Jam i Globen. Det var kul, högljutt och avgasigt. Men vi gör gärna om det.

Lucas väntar på tåget. Detta var INNAN vi fick veta att vårt tåg var inställt :(

 

Men vi kom till Stockholm ändå, och åkte en LÅNG rulltrappa för att ta oss till tunnelbanan.

 

Vi hade biljetter till Pit Partyt där man fick hälsa på förarna och kolla på bilarna. Vi hittade den regerande världsmästaren i Freestyle, Charlie Pauken och fick även hans autograf. Lucas var nästan inte blyg alls.

 

Lucas med Charlies bil, Grave Digger. Snacka om storleksskillnad.

 

Den här bilen åkte in först och förde en massa oväsen och sprutade eld..

 

Thor kördes av en svnsk som hette Peter någonting.

 

Disney XD-bilen kördes av Dan Evans

 

Han och El Toro Loco var de enda som kom i NÄRHETEN av Grave Diggers donuts..

 

Och han stod mer eller mindre rakt upp ibland med.

 

Candice Jolly körde Monster Mutt och gjorde rätt okej donuts hon med.

 

Hon var rätt bra på att få höjd i sina hopp också!

 

Vi skrattade lite åt Monster Mutts öron som flaxade runt :o)

 

El Toro Loco kördes av svenska Anders Flodgård.

 

Han kunde också hoppa helt okej..

 

..och göra donuts.

 

Ironman körde på bakhjulen en hel del.

 

Det höll på att bli platt fall för Ironman ett tag..

 

..men han tog sig upp på något vis. Fast han körde sönder bilen och fick avbryta.

 

Sen kom utklassningen. Både i första klassen där man skulle hoppa högt, andra klassen som gick på tid, och tredje klassen där man skulle göra donuts, så vann Grave Digger och Charlie.

 

Hoppar lite..

 

Det syns att det går undan i Grave Diggers donuts..

 

Stegrar lite bakifrån också..

 

..och så stegrar vi framifrån med.

 

Första pokalen fick ett ungt fan i publiken ta emot av Charlie.

 

Andra segern för dagen

 

Plötsligt kom några killar in och började spela trummor mitt på banan..

 

Det var Anton Körberg som ville jävlas lite med sin kompis..

 

..för hur många sekunder till höll de här trummorna efter en dejt med Grave Digger? Tur att Rockklassiker betalade trumsetet :D

 

I sista klassen, Freestyle, så är jag säker på att jag hörde Charlie säga FUCK när det här hände.. (Eller ok, JAG hade sagt så.) han hade en klar ledning tills detta hände nämligen. (sa speakern)

 

Men han samlade sig och hoppade ut och vinkade på sin ofrivilligt parkerade bil.

 

Någonstans i mitten av föreställningen höll man på med sånt här. (Galningar!) Tyvärr blev korten inget bra för det var bara en massa strålkastare som rörde sig, så korten där fyrhjulingar gjorde baklängesvolter och motorcyklarna gjorde dubbla baklängesvolter blev ett enda sudd. SYND. Men det huvudsakliga fick vi ju bra kort på!

 

Vi åt lite mat, köpte en mugg och en tröja och sen åkte vi tunnelbana och tåg och kom hem till en lagad middag (gott!) och åt lite innan vi däckade en efter en.. och nu är jag vaken för att jag har bytt blöja på Tim, som var hemma med mormor och morfar och hade det ganska bra. Men nu tänker jag ramla i säng! Tack för barnvakten och biljetterna och allt annat!!

 

 


Hemma och ensamma

Nu har vi varit på semester hos mormor och morfar i Vingåker och hunnit hem igen dessutom. I Vingåker fick Lucas hälsa på farmor och Nina och sov över en natt, sen bowlade de lite med. Något som Lucas gillar!
I helgen var Peters pappa och Yvonne här med presenter till Tim, han fick en rullhäst och killarna fick lite kläder och varsin handmålad tomte med namn underst. Lucas fick också en tavla med lysdioder, motivet var en motorcykel. Roligt att man tänker på att Lucas också kan få något litet så att man eliminerar eventuell svartsjuka.

Tims rullhäst :o)

 

Här kommer lite bilder som jag tagit sedan sist..

Tim fånar sig lite, pappa har visat en viss grimas som ska härmas.

 

Killarna har fått skjorta med slips :D

 

Tim i skjorta o slips

 

Lucas i sin outfit!

 

Zita på soffkanten. Jag har fått låna ett objektiv av vår granne som gör att man inte behöver gå fram så nära motivet. Här satt jag i dörrhålet till vardagsrummet och fotade..

 

Här är "objektiv-grannens" hund Legolas, men jag fick låna hans objektiv efter den här promenaden.

 

Så här såg det ut klockan 23 den 9 nov 2010 på vår baksida.

 

Ca 20-25 meters avstånd gav den här bilden på Indra, grannens nya valp.

 

 

Här bestämde Lucas vad Udda skulle säga :)

 

 

Och den här bilden tog jag idag på Xanthe, en av hundarna mittemot oss.

Tur att grannarna har hundar man kan låna när hund-abstinensen sätter in som värst! Vi får roa oss bäst vi kan i väntan på att Peter ska komma hem. På söndag ska vi till Monster Jam i Globen och det blir skoj! Tim är hemma med mormor och morfar som barnvakt medan jag och Lucas åker tåg till stockholm och sen till Globen. (Ska bli intressant, har aldrig åkt tunnelbana..)

Sen på torsdag kväll så kommer Peter hem igen. Vi får väl fira Fars Dag lite retroaktivt då någon gång gissar jag.

Så ligger det till här. Nu ska jag spela Uno med Lucas.

 

 

 


RSS 2.0
RSS 2.0