Morgonpigg!

Eftersom jag inte kan sova så har jag lagt in en ny headerbild som Lucas och jag gjorde för några dagar sedan men som jag inte orkade lägga in då. Han har bestämt lite hur det ska se ut. Den gamla headern kändes lite inaktuell för den fanns ju Nemo med på.. och snöbilder! Vi försöker hålla kvar sommaren så länge vi kan med solhattsbilden på Tim :o)


Vi har förresten börjat med en grej som är ett sätt för Lucas själv att påverka sin veckopeng, som vi haft lite problem med att bestämma summan på. Vi vill inte uppmuntra att han "ska ha betalt" för att göra allting, därför har vi väntat tills han själv gör saker och nu har vi gjort en liten lista på olika saker som han kan göra för att få poäng, och varje poäng är en krona. (T ex kasta sopor är en poäng, bädda sängen är två poäng och mata djuren är två osv.)

På fredagarna räknar vi ihop poängen och så får han göra vad han vill med sina pengar som han jobbat ihop, köpa lördagsgodis eller spara till något större.
På de tre dagar vi haft systemet så har han tjänat 33 poäng. Igår fick han en insikt om att han får tre poäng om han dammsuger på sitt rum. (Tanken är att hålla undan spånet efter Simba lite, inte att städa minutiöst) och han tyckte det var så kul att dammsuga så han dammsög halva nedervåningen ;D

Nu är ju dammsugning EGENTLIGEN inget nytt för Lucas, men ändå..




Hundvakt

Igår kväll kom ett gäng tjejer hit. Zulu, Nova och Wilda sov över till idag eftersom deras matte (som vi fick Simba av) jobbade hela långa dagen.
Tyvärr kan vi konstatera att de visserligen är gosiga och söta, men också de mest ouppfostrade hundar jag stött på. De har kissat inne totalt sex gånger trots att de fått vara inne i MAX 2,5-3 timmar. Zulu är en fena på att stjäla mat, hon stal mat på tallriken från Peter igår kväll, och idag snöt hon ett par mackor för mig samt Lucas lördagsgodis. Det handlar om sekunder! Lyssnar på nej och fy gör de inte heller, undrar lite om de någonsin fått några gränser, för när vi sagt till dem har de viftat på svansarna och satt sig och gjort sig lite extra söta. (Wilda är bara valp än, så hon är väl förlåten för att hon inte lärt sig vara rumsren än.. men de andra två?!)

Hur som helst, Lucas gillade att HAN fick gå med inte bara en utan TVÅ hundar helt själv. Det gillades!
Här är lite foton på bushundarna och honom.

Lucas med Wilda (t v) och Nova (t h) som är mamma till Wilda.

 

Pusskalas!

 

Mattjuven Zulu :o)

 

Dålig bild, men man ser vad roligt Lucas tycker det är..

 

Wilda var nog favoriten även om båda var söta.

 

 

Tim hälsar, förresten ;o)


Ridlektion igen :o)

Ännu en ridlektion avverkad, fast idag blev det dubbelt upp eftersom Lucas var sjuk sist. Som tur var så kunde han få Sickla båda lektionerna.
Första lektionen blev det styrträning mellan konor, det var roligt och inte så svårt tyckte Lucas. Nästa lektion var det markarbete på schemat, att gå över bommar och träna på att stå i lätt sits. Lucas fick lite dispens på det där med att stå eftersom han inte är lika duktig som de andra i den gruppen än. Men han tyckte det var skoj, särskilt att de fick trava så mycket i den gruppen!
Här är lite bilder från idag.

Vi hittade en mer lagom ridväst den här gången. Jag var lite trött och Lucas var på fjantar-humör, därav den fina stilen på oss båda. Sickla ser i vanlig ordning ut som en åsna med sina öron rakt ut. Vilket gäng!

 

Styrövningar kräver tungan rätt i munnen...

 

Efter första lektionen. Peter fotade bara några få bilder, så jag övertog kameran och han tog hästen i stället..

 

Stilstudie: Sickla hetsar inte upp sig i onödan inte...

 

På Lucas begäran skulle det här kortet vara svartvitt. Här är han fokuserad på zick-zack-övningar..

 

På väg mot bommarna i mitten. Bra styrträning!

 

Det hände mycket spännande på läktaren som distraherade..

 

Här guppade han förbi läktaren och fråga mig inte hur jag lyckades men då fick jag den här bilden..

 

Trav är skoj. När jag själv ledde så halkade jag till i lite bajs i traven, och Lucas skrattade så att han höll på att trilla av :D Jag med för den delen..

 

En gång fick Lucas låta bli att fuska och resa sig över bommarna i stället för att sitta ner. Det var här när instruktören gick med honom.

 

Man hinner göra lite grimaser även om det är mycket att hålla ordning på tydligen..

 

Mera trav! Instruktören tyckte lite synd om Peter som fick springa så mycket. Hans egen kommentar: "Äh, det var ju inte ens ett halvt fyspass. Det var uppfriskande!" Bra då vet vi vem som springer i fortsättningen, haha..

 

Under en halt så fick Sickla lite kärlek.. han klappade länge och väl på baken. Han trodde att ingen såg sa han.. Lite gulligt sådär!

 

Här försökte Sickla gå på sidan av bommarna.. det skulle hon inte ha gjort när Peter var med ;D

 

Efter lektion två. Nöjd och glad kille. Men så skulle ju Peter vifta en massa med handen, haha.. typiskt!

 

Balansövningar i slutet av ridpasset. Sickla är inställd på sovpaus :D

 

Väntar på att få gå in i stallet..

 

Det blev lite gos också..

 

Lagom mör kille på väg in i stallet.

 

Tim fick sitta på en häst för första gången också.. Det ska börjas i tid ju!!

 

Jag misstänker att Sickla inte ens märkte att Tim satt i sadeln, om man ska gå på den ointresserade blicken..

 

Lucas sa hej till "Mammas häst" också. Mahjong alltså. En aaaning större... Men lika snäll!

 

Man måste "städa hästen" också när man ridit. Idag hämtade Lucas borsten och satte igång utan att någon påminde honom. Det tar sig, minsann!

 

Jag tror att de gillade det båda två faktiskt..

 

Det här kortet tog jag i smyg.. Lucas trodde att jag gick och letade efter Peter...

 

Slutligen fick Lucs rida lite på "Tunnan", den tålmodigaste "hästen" av alla på ridskolan.

 

När jag frågade om det var kul att rida idag såg Lucas ut så här. Jag tolkar det som ett ja.

 

När vi kom hem möttes vi av Chezzie. Numera får halsbandet sitta kvar.

 

Vi har också fått paket igen. Yvonne och Tims farfar har skickat dunjackor till båda killarna. Lucas tyckte den var skön, Tim har en stund kvar innan han kan ha sin, men det är bättre att få för stora kläder än för små :o) Tack så mycket.

 


Sjuka familjen rapporterar

Nu håller vi på att bli friska, men i nästan en vecka så har vi varit sjuka, allihop! Tim är fortfarande snorig, Lucas hostar när han springer runt, och jag har ont i halsen och hostar en del, men i övrigt är vi nästan fit for fight igen!
Jag orkade masa mig iväg till min ridlektion förra fredagen, men på lördagen var vi liggande hela högen. Lucas får rida dubbelt nu på lördag i stället.

Det blev Mahjong även den gången, och det gick bättre än första gången, så det var kul. (Här kollar han var jag tog vägen, jag fixade med hans benskydd.)

Vi hann också åka och handla innan vi blev sjuka, och det var ju tur det! Vi tog vägen förbi Maxi direkt efter stallet nämligen. Kändes som i gamla dagar, att glida mellan hyllorna i ridkläder, haha.

 

 

Tim är stor nog att sitta "vanligt" i vagnen, och det gillar han. Särskilt att äta på scannern under handlingen är populärt, den sitter i hållaren till höger..så läglig placering!

 


Tim har också fått fler tänder, något vi noterar efter några dagar med "fromagetorpeder" i vartenda blöjbyte nästan. Här hade han sugit lite på en krita innan jag fotade,och var blå runt hela munnen. Därför fixade jag kortet lite så det inte stör så mycket. Det är hans första "buskort", alltså ett kort som tas efter ett bus ;o)

 

Idag var det mät- och vägdag på BVC, han är en stooor kille. 12 kg och "en enhet över normalkurvan" i längd. Omkring 80 cm. (Svårt att få en exakt siffra på någon som vägrar ligga stilla!)

 


RSS 2.0
RSS 2.0