BVC-besök & sjukling

Tim har varit på BVC idag. Han växer och ligger lite över kurvan, just nu väger han 7.120 g och är 63 cm lång. Hjärnan växer också. Från 37 cm för tre månader sedan när han föddes, till 41,5 cm idag. Kläderna ligger på storlek 62/68 just nu.

Lucas är hemma och är sjuk, halsont, feber och hostig. Men så har han ju varit på dagis med. Ingen är förvånad!
Som lite tröst fick han en Kalle Anka och lite ostbågar när jag var och köpte lite smakportionsburkar och gröt åt Tim, nu är det ju dags att lära sig vad mer man kan få på menyn :o)
Lucas kände igen mangopurén sen han själv var liten och fick smaka den. Där ser man, det trodde inte jag att han skulle komma ihåg. Men den smakar ju som Soleroglass också, det kanske är därför.

Jag köpte också något som verkar vara milt nog för Lucas smak, men som ändå hjälper mot det halsonda: Zyx Citron. Svindyra halstabletter, men de funkade uppenbarligen. Då är det värt det!
Nu ska jag torka golvet på Lucas rum. Han har spillt något kladd där.



Vi lever!

Ojsan. Har inte varit så bra på att uppdatera bloggen, ber om ursäkt. Det har varit fullt upp med alla snickare och annat löst folk som varit här för att renovera. Och så har vi haft besök av Mormor och Morfar.

Nästa vecka blir det high life här. Då ska vardagsrum och kök tapetseras om, köksluckorna ska på lackering och eventuellt ska golvet läggas om i köket också. Plus att fönsterrutan i ytterdörren troligen kommer bytas då med. Vi ska iväg och välja färg och tapeter imorgon eller på fredag, synd att de är så snabba att tapetsera om, eftersom de tapeter man får välja på kostnadsfritt är allt annat än fina. Det finns andra, men då får man lägga in mellanskillnaden själv, och det har vi tyvärr inte ekonomi till när vi betalar dubbla hyror. Som sagt, synd att det inte var nästa månad, efter löningsdags. Då hade vi kunnat få finare! Men man får vara glad för det lilla :o)

I alla fall, på fredag är det dags för läkarundersökning av Tim igen. Jag har för mig att det kanske var vaccinering på schemat då med, men jag är inte säker. Får se. Hoppas att han bara får lite feber och inget mer, som Lucas fick. Det var lindrigt och bra.

Lucas går på dagis bara två dagar i veckan nu, eftersom jag har föräldrapenning. Varför de inte ändrat på det förrän nu vet jag inte. Nu går han Måndag och Torsdag i möjligaste mån, men om Peters schema inte tillåter det pga långa dagar eller övningar eller liknande, så får man välja andra dagar har de lovat. Det är bra.
Vi har också skrivit in Lucas i förskoleklass till hösten, i skolan som ligger ett par minuter bort, mittemot ICA. Nära och bra. Det blir fritids också för honom, så han lär känna ungar i området. Nu tänker vi inte flytta mer så nu är det extra viktigt att han skaffar sig lite kompisar. Men han brukar ha lätt att få nya kompisar, så det ska nog gå bra.

Vi har fortfarande inget eget internet, men det kommer framöver, så det blir inte så många bilder nu heller, men några åtminstone..


Ganska söt Tim i helgen.



Tim och hans pappa leker Superman :o)


Lucas rum

Här är några kort på hur Lucas rum blev efter tapetseringen.

Det blev ju klart mörkare men inte så att det är FÖR mörkt tycker jag.. snarare blev det mysigare. Jämför med de kort jag lagt upp tidigare!

 


Ett par linslusar.. eller heter det linslöss?

Här kommer ett par kort på de linslusiga individer som jag har runt mig idag...

En GLAD Tim!

 

En latmask som ligger på soffkanten framför fönstret mest hela tiden. Det är varmt av elementet nedanför..


Renovering

Idag fick Lucas nya tapeter på sitt rum. Jag trodde det skulle bli lite mörkt, men det blev faktiskt inte så farligt..
Ikväll får vi kånka in alla möblerna igen efter vi har varit och handlat. Vi skulle vänta så länge som möjligt eftersom tapeterna är sköra när de inte är helt torra.
Jag tar kort och lägger ut ikväll eller imorgon på hur rummet blev. Såhär ser i alla fall själva tapeten ut:



Mitt i Flytten

Vi håller på att flytta nu. Eller ja, det mesta är ju gjort, men det finns en del att fixa med här inne eftersom vi har så mycket saker.
En tråkig sak hände under flytten. Vår palm dog. Den som var så stor och fin, nu får vi köpa ny, för Tim älskar att kolla på blommor. Värsta Ferdinand, haha. Det var för kallt helt enkelt. Trist, men det finns billiga stora blommor på IKEA så det fixar sig nog.

Lucas rum är klart bortsett från att vi ska sätta upp mer på väggarna, men vi väntar tills de varit här och kollat på väggarna, korkskallarna som bodde innan oss har nämligen spacklat över alla hål och även på dörren så det är vitprickigt i hela hans rum och det är jättefult. Det hade varit bättre utan spacklet, och dörren var inte trasig när vi var och tittade. Mycket var inte i det skick det är nu när vi var och kollade här, så vi ska klaga! Det KAN hjälpa, det vet man aldrig.


De här korten togs för ett par dagar sedan. Stereon är inkopplad och kontakterna är lite mer gömda nu.


Tim gillar att han fått ett eget rum! Fast här ligger han hos pappa och leker. Taget idag.


Vid Ica finns en Hundparkering som vi hunnit testa med Nemo också! Man kan nästan tro att det bor många hundar i området när de gör en speciell parkering åt dem, haha.


Zitas nya favoritplats är i badrummet på övervåningen. Där kan man gå ut på taket nämligen!

Nu ska jag försöka fixa lite potatisgratäng åt oss, börjar bli hungrig! Mer kort kommer när det finns tid. Vi tjuvar på grannens internet så det tar en evighet att lägga upp bilder för det är så dålig signal. Men det funkar tillfälligt.

RSS 2.0
RSS 2.0