Tack för påskpresenterna!

Påsken har inte ens börjat innan det kommit paket i brevlådan. Killarna fick lite fina tröjor och vi fick lite sponsring till påskgodiset. Tack Birger o Yvonne :o)

Tim i en av sina nya tröjor på femmånadersdagen :o)

 

För att hålla alla uppdaterade på klädstorlekar: Tim ligger på storlek 68 men det är tajt, så storlek 70/74 är aktuellt just nu. Lucas ligger på storlek 33/34 i skor, hellre 34 än 33 eftersom han har ganska så breda fötter. I kläder har han ungefär 132/134. Till honom har vi gödning i maten, haha.

Vi åker till Vingåker i påsk, och stannar över helgen. Peter är ledig en vecka, sen är det dags för övningar igen. Två på rad med inte alls mycket till mellanrum.

I övrigt.. Tim håller på att lära sig att sitta, det går sisådär. upp till en halv minut i taget går bra, sen har han kommit på att det är roligt att kasta sig bakåt. Farligt!
Imorgon (Skärtorsdag) är det dags för BVC, sprutor tror jag det var. Det kommer en uppdatering om vikt och längd efter det besöket :o)
Lucas ska snart på koll han med. Får se vad han säger om att bli stucken i armen. Inte poppis gissar jag.

Slutligen så kollar vi efter ny tvättmaskin, för våran har slutat värma upp vattnet så rent blir det inte.. Så ligger det till just nu. Tur att det finns tvättstuga. Mindre tur att ingen av oss fått en introduktion till den så vi får inte använda den ännu :( Men det ordnar sig nog.


Familjen utökas

Idag har vi hämtat Simba. Treårig kanin som ville ha ett nytt hem. Och eftersom Lucas börjat bli stor nog, så tänkte vi att han kunde få testa på att ha ett eget djur. Självklart kommer vi hjälpa till, men han får mata och greja med honom. Än så länge verkar Simba vara en riktig cooling, som tagit flytten med ro. Nemo och Zita försökte psyka honom när han kom in, men han stirrade tillbaka. Han var sambo med tre hundar innan, så lite vana fanns nog :o)

Vi har haft honom ute ur buren en stund också, så att Lucas skulle få klappa lite och lära känna honom, han var lite blyg (och upptagen med två chihuahuor som ville slicka på honom hela tiden) när vi skulle hämta Simba så det blev inte mycket klapp där.

Här är några kort på Simba och Lucas ikväll.

Lucas var nog lite nervös för han var alldeles fnissig när han skulle få hålla i Simba..

 

Simba är väldigt lugn av sig, det är bra!

 

Lite söt är han allt :o)

 


Uppdatering

Vi är kvar i Vingåker. Imorgon ska Lucas till sin farmor över dagen, på torsdag är det mormors Lucasdag när hon är ledig. På fredag åker vi hem. Under tiden vi har varit här, så har vi varit på kalas för Hannez som blev fem år, och vi har också varit på ridskolan och Hannez och Lucas var med på knatteridningen där. Det gick jättebra, och särksilt för Hannez, som egentligen är lite feg och kanske inte så framåt som Lucas är. Men han red balansövningar över bommar utan att hålla i tyglarna och travade, trots att det var första gången han satt på en häst. Modigt!

Här kommer lite kort på ridningen. (Vad hade ni väntat er? haha)

Lucas kollar vad som händer på läktaren innan det är dags att sätta igång dagens ridlektion. "Bojen" som han rider på, kollar mer på mig som leker groda!


Dags att gå ut på spåret i vänster varv. Jackan gör att Lucas ser krokig ut, men han satt rakt. Eftersom de skulle rida över bommar så var det korta stigläder som gällde, så det gick att stå upp. Men han ser ut som en liten jockey tycker jag :o)

Hannez och "Svanen" i täten över cavalettibommarna. Efter kommer Lucas. Det är inte alldeles enkelt att stå över alla bommarna, men det funkar ju när man slipper styra samtidigt. Det skötte ledarna just där.


En typisk bild. Hannez skrattade eller såg koncentrerad ut. Lucas studerade bokstäver och småbilder på väggarna. (M och månen t ex)

Skrittar på lång tygel efter lite trav.

Här har de precis saktat av till skritt, och Lucas är fortfarande VÄLDIGT koncentrerad på allting man ska tänka på när man rider.. kolla minen!

Att lägga en volt var skoj. Då fick man ju träna på styrningen, utan att ledaren hjälpte till. Det syns på det slappa grimskaftet vem som styr :o)

Igår klippte Lucas sig också, bilder på det kommer längre fram.

På vift!

Just nu är vi hos mina föräldrar. Vi kom i måndags och stannar till den 19:e då Peters övning är slut. Vi har fullspäckat schema!
Vi har klarat av ett besök hos min kusin Camilla och Lucas och hennes son Hannez lekte och hade skoj. Lillasyster Lea tyckte det var smått fascinerande att Tim var mindre än henne själv.

Igår var Lucas hos farmor över dagen, och när dagen var slut hade han ätit inte mindre än tre gånger. Pannkakor till lunch, kyckling och ris till middag, och när han kom hem blev det potatismos och köttfärsbiffar. Plus ett antal glassar som han fått hos farmor. Den ungen äter för ett helt kompani när han är på det humöret, haha.

Idag har farmor hämtat Lucas igen, och nu ska han sova över där till imorgon, hans pappa kommer i eftermiddag, så de får umgås lite de också. Det gillar Lucas kan jag lova.

Imorgon kväll så kommer han hem till mormor och morfar igen, för på lördag ska han och Hannez åka ut till ridskolan och rida på knatteridningen. Det blir första gången Hannez rider, men det går nog bra när han ser att Lucas rider. De peppar varandra, barnen..

På söndag är det dags för kalas! Hannez har fyllt år, och det är klart det ska firas. På måndag är det klippning som gäller, och på tisdag till fredag blir det väl att glida runt mellan gamla kompisar (Sarah har bokat en dag, men ingen SÄRSKILD dag, och Rebecca är också öppen för förslag..) och i övrigt.. tja, jag vet inte. Slöa lite?
Det är i alla fall en del på schemat, och det är ju skönt för då går tiden lite fortare.

Bara för att det ser så tråkigt ut utan bilder så stoppar jag in en bild på Nemo, tagen strax innan vi åkte hit!

Jag tränar på med min kamera. Proffs är jag inte än på långa vägar. Men det är roligt!


Varmt idag igen

Vi tog en koll på vårt närområde idag, och ALLA var med för ovanlighetens skull. Här är lite foton.

Det är inte lätt att vara liten katt med all snö som är ute nu..

 

Nemo och hans husse pratade lite när Lucas åkte stjärtlapp..

 

Nemos nya standarduttryck.. det kommer hundar hela tiden så fokus är ett måste! Här var det en liten Borderterrier vi mötte. En valp dessutom, som inte ville fortsätta gå med matte när den såg Nemo :o)

 

Lucas hoppade som vanligt från varenda snöhög som kom i hans synfält. Lättroad kille!

 

..och så var han bergsbestigare också. "Ta kort på mig mamma" ropades det var tionde meter idag.

 

Vätskepaus :o)

 

Nemo lekte med husse...

 

Så här ser Nemo ut när han är "farlig". Peter fick STOPPA IN armen i hans mun..

 

När vi kom hem igen så stod Zita och värmde sig brevid huset. Det är barmark närmast väggarna :o)

 

Och Tim passade på att sitta i soffan och slöa när vi kom hem.

 

 

 


RSS 2.0
RSS 2.0